0

3 Tarifte Benden

Arzu beni söbelemis birazcik gec cevapliyorum ama bildiginiz gibi yine mazeret olarak kizimi gösterecegim.
Anladigima göre 3 tane yemek tarifi yazmam gerekiyor ve herbiriyle baska bir kisiyi söbeliycem.
Bu konularda cok becerikli oldugumu söyleyemem ama elimden gelen 3 tarifi yazacagim.

Ilk olarak Kumpir tarifi yazayim: Büyükce birkac ( kisi sayisinca ) patatesi firinda güzelce pisiriyoruz. Sonra iclerini birazcik oyuyoruz ve icine ne seviyorsak dolduruyoruz. Mesela, biz sosis, misir, minik salatalik tursusu, yesil zeytin, bezelye...bu gibi seyleri ilave ediyoruz genelde. Derken en üstlerine ise sarimsakli ve baharatli yogurdumuzu döküyoruz. Hmmmm cok seviyorum kumpiri beeeeeeenn.
Tugbaaaa kumpir sana gitsin, söbeeeee

Ikinci tarifim zeytinli ekmekcikler olacak, bunu bir blogta görmüstüm, ayrica Esra arkadasimda yapmisti patatesli-zeytinlisini biraz benzeri.
1,5 su bardağı ılık süt , 1,5 çorba kaşığı toz şeker ,1 paket yaş maya ,1 adet yumurta ,1 su bardağı ayçiçek yağı ,yarım demet dereotu ,alabildiğince un ,tuz ,
istediğiniz kadar zeytin ezmesi ( çekirdekleri çıkarılmış zeytin de kullanabilirsiniz) ,1 yumurta sarısı ( üzeri için).
Ilık süt ve şekeri bi kapta karıştırın ve mayayı ilave edin.Yaklaşık 10 dakika bekletin.Üzerine 1 adet yumurtayı ekleyip karıştırın.1 su bardağı sıvıyağ, ince kıyılmış dereotunu,tuzu ve yumurtalı karışımı un ilave ederek yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ilave etmeye devam edin.Üzerine nemli bez örterek, 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, elinizde yuvarlayın ve ortasını açarak 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi yerleştirin, ağzını büzerek kapatın.Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirip, sıcak sıcak servis yapın veee afiyet olsun :)
Zeytinli ekmekleri kime ikram etsem acaba? Minik Aysemmm'in annecigine vereyim, söbeee.

Son tarifim ise kolay birsey olacak ama balik hehhe:) Herkesin kolayca pisirebilecegi ve afiyetle yiyebilecegi lezzet. Ben baligi misir ununa batiripta kizartiyorum. Ayrica güvec tenceresi olurya hani topraktan yapilmis gibi onlardada cok güzel oluyor balik bugulama seklinde ici sebzeli falan. Ayy bu Viyana'da taze balik bulmak ne mümkün! Keske Türkiye'de olsamda hergün balik yesem :)
Balik Tuense'ye gidiyorrrrrrrrrrrrrrrrr, söbeeee.

Haydi sizin tarifleride görelim...

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli Ƹ̴Ӂ̴Ʒ

Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top