0

Gelismelerrr

Gecen gün hafif kizim ishal oldu sonrasinda ben bir gece mide bulantisi ..vs kötü durumlar yasadim esimde isteydi gecikecekti öyle kötü hissettimki kendimi, bir bardak su verecek birisi yoktu yanimda ve yalnizlik bu kadar mi kötüymüs dedim. Allah kimseyi zor anlarinda yalniz birakmasin!
Sonra esim ise gidemedi tabiki ben halsizlik falan kalkamiyordum basim dönüyordu ve kizimiza bakmak zorundaydi o da tabiki. Aksama düzeldim ve diger günü baktimki esim biraz calisabilmis ve zar zor eve atmis kendini. Bende olanlari naynisi ondada oldu hatta onda biraz ateste oldu. Bir sonraki gün ise cok sükür hepimiz iyilestik. Ailece bir mikrop kaptik yani.


Yaz geldi herkes tatile gidiyor Türkiye'ye. Suan kayinvalidem Türkiye'de hatta gelecek yakinda. Bizim gitmemiz esimin isine bagli, cünkü is yerinde daha yeni ve hemen tatil olmuyor tabiki, belki Eylül- Ekim gibi gideriz. Benim icin hic farketmez her ay hazir vaziyetteyim:) Ailem kizimi cok özledi, daha gecen yil bir kez gördüler. Torunlarini doyasiya sevemiyorlar ona üzülüyorum acikcasi. Kendimi onlarin yerine koyuyorumda zor sey yaa insanin tek kizininda taaa uzaklarda olmasi!


Gecen hafta cuma günü biz Viyanalilar olarak bulustuk. Saymadim ama 10 kisi vardik heralde. Bulustugumuz yer cok güzel yesil bir alandi ve masalarda vardi, piknik icin cok elverisliydi yani tam bize göre. Herkes yaninda yiyecek getirmisti bir iki cesit, hepsini masaya serdik ve afiyetle yedik:)
Sonra iki grup olusturup ''Anlat Bakalim'' oynadik, ben kizimdan cok konsantre degildim oyuna ama yinede katkim oldu tabiki:) Simdi birkaci tatile gidecegi icin bir dahaki bulusmamiz biraz sonbahara dogru olur. Hepsi arkadasca kisilerdi.


Kisin basladigim haftada iki gün olan Almanca kursum vardiya hani o dün bitti. Ufak bir kutlama yaptik orada. Kursun oldugu yer Genclik Kulübü oldugu icin güzel birde dans odasi vardi, kurstaki bayanlar, ögretmenler biraz oynadilar. Herkes kendi ülkesine ait seyler getirmisti yiyecek olarak. Ben aceleden bir kek yaptim gittim. Irakli birisinin yaptigi tavuklu, üzümlü,fistikli...vs bayagi ici dolu bir pilav vardi hemen bitti, ben sevmedim ama nedense.
O kadar degisik seyler vardi ama tatmak istemedimde. Hic tanimadigim tadlari tatmakta cok zorlanirim genelde.
Bir defasinda bir kursta Japon tatlisi tatmistim bana tuhaf geldi, asiri tatli ve kalip gibi duruyor birde renkleri cok canli renklerdi.
Galiba yeni mutfaklara acik biri degilim cok. Bana Türk mutfagi ve Italyan mutfagindan seyler yetiyor.

Simdilik aklima gelenler bunlar, bu arada kiz yastuf beni sobelemissin insallah bir dahaki yazima yazacagim. Ayrica kizimdan gelismeleride yazmak istiyorum kisa süre icinde.

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top