17

Üniversite Yoluna Dogru

Ögrenim yolunda neler yapiyorum devam edeyim yazmaya...
En son Philips'te denemistim olmadi ve cikmaya karar vermistim.
TIP Sekreterligi üzerine 6 aylik yogun bir ögrenim kursu buldum, hemde sonunda sinavi gecince alinilan belge international gecerlilikte.
Buraya herkesi almiyorlar tabiki yeterlilik sinavindan ve yetkili kisiyle yüze yüz bir görüsmeden sonra giriliyor.
Bende yeterlilik sinavi olacagi gün gittim, denemek istedim kendimi.
Önce almanca yazdirma yapildi, ne deniyordu türkcede onuda unuttum :)
Hani kadin okuyor biz yaziyoruz, öyle hizli ve sesi düsük okuduki ben bir ara yok yazamiycam dedim sonra konsantre oldum ve sonu baslangica göre daha iyiydi. ( Almancasi orta seviyede olan ben icin yani kolay degildi ).

Sonra bilgisayar bilgisi üzerine test kagidi verdiler, sorulari cevapladim, gayet basariliydim diyebilirim bilgisayar bilgilerinde :) Vee sonundada beni biri cagirdi sorular sordu falan, kazandigimi söyledi. Devlet öderse gidecegimi söyleyip ayrildim bende. Cünkü bunlar özel egitim kurslari ve genelde pahali oluyor, 2500 euro idi ücreti.
Benim hayalim önce Üniversite okumak degil miydi diye sordum kendime...

O halde önce Üniversite kapisini zorlamaliyim dedim ve TIP Sekreterligi olayini kapattim.
Sonra birkac egitim danismaniyla görüstüm, yolumu belirlemede faydalari olabilir diye nasilsa bedava. Onlarda Üniversite okurken devletin pek katkisinin olmadigi falan belirttiler.

Ayrica Viyana'da bu yil cok basvuru varmis, yurtdisindan okumaya gelenler cok var yani.
Dönemlik Üni ücreti 750 euro falandi Türk Vatandaslari icin, bu yil 320'ye indirildi.
Önceden 320 ödeyen Avusturya ve Avrupa ülkeleri Vatandaslari bu yildan itibaren bedava.
(Fiyatlari yaklasik yazdim küsürleri vardir, asagi yukari böyle yani).

Üniversite düzeyinde yüksek okullarda var, yani özel Üniversite diyelim biz buna.
Fiyat yönünden ayni, sadece buraya giris sinavi var ve bu cok basit diyemiycem.

Ben Viyana Teknik Üniversite'sine basvurumu yaptim gecen hafta ve cvp yollayacaklarini söylediler, hayirlisi olsun diyorum :)
Egerki buraya alinmazsam,
( cünkü taa 2000 yili ÖSYM puanimla basvurdum, o zamandan bu zamana kurallarda degisti tabi, artik Tr.de 4 yillik bir Üni.ye kayit olmus olmak gerekli burada devam etmek icin, ama ben burada yasiyorum belki baska olabilir benden puanimi istediler sonucta bilmiyorum ). Alinmazsamda diger sinavla girilen özel Üniversite gibi olan okula basvuracagim, en azindan deneyecegim.

Üniversite hic olmazsa o zaman böyle yogun sekilde bir meslek kursunu düsünebilirim.

Yani kendime böyle yol cizdim danismanlarinda yardimiyla.

Üni.den cevap gelene dek bos durmayayim diye Almanca kursuna yazildim 2 aylik.
Hem Üniversite icin iyi almanca bilmek isimi daha kolaylastirir.
Ayrica Ingilizce kursuda yapmak istiyorum bakalim ne zamana nasipse.

Insallah hakkimda hayirli olani nasip olur bana:)

17 comments

Adsız
20/10/08

Benim kardeşim VİYANA TEKNİK ÜNİ. DE inşallah hakkında hayırlısı olur. ne güzel geleceğin için eğitim adına birşeyler yapabiliyor olman. Çok mutlu oluyorum ben yapamadığım için yapanları okudukça/gördükçe...

hayırlısı olsun kelebekcim. Bir arkadaşımın oğlu da Viyana da okuyor. Türkler çok tercih ediyor orayı. Linki şimdi düzeltiyorum. Öptüm seni

20/10/08

önemli olan gayret içinde olmak fırsat gelir seni bulur bir şekilde. Genelde üniversiteden önce Türkiye'de yaşayan bizler için mesleki tercihler çok kesin değildir, ne çıkarsa bahtımıza şeklinde. Ama orda durum daha farklı ve evli ve çocuklu biri olarak meslek seçimini iyi düşünmen lazım. Mesela teknikerlik ile tıp sekreterliği bana göre çok ayrı uçlar, acaba kararsız mısın diye düşünüyorum. Bence önce iyice araştırıp sana uygun, sevebileceğin aynı zamanda evine de zaman ayırabileceğin bir meslek seçmelisin. Severek başladığım işimden evlendikten sonra çok şey feda etmek gereektiğini anladım. Mesela çocuk için tezimi bitirmeyi bekliyorum, ya da tezimi bekleticem. Zaman zaman ev işlerini aile ziyaretlerimi feda edip ders çalışmam gerekiyor. Çok sıkıcı oluyor bu dönemler gerçekten.

Adsız
20/10/08

bu çabaların girişimlerin ve sırf eğitim için bunca koşturmacan o kadar şevke getiriyor beni o kadar heveslendiriyor ki anlatamam :) Umarım kendini en iyi hissedeceğin ve insanlığa Allah rızası için yardımınındokunacağı iyi bir mesleği elde edersin yakında .Rabbim fırsatlarını çoğaltıp kolaylaştırsın yollarını inşallah.Dualarımız seninle sende bize dua et :D

bu aralar seni kendime benzetiyorum bir arayışlar içerisindesin hayatını hale yola koymayı ve bunu planlı bir şekilde yapmak içerisindesin ve sonunda amacını bir şekilde buluş yolundasınç. ben hala arayışlardayım yani senın anlayacağın sıkıntılı bi dönem hakkımızda hayırlısı inşaallah canım...

Hakkında hayırlısı olsun inşallah, sende bu azim ve istek olduğu sürece isteklerine bir gün muhakkak kavuşacaksın.

Kalderavolkan kardesin hangi bölümde okuyor?

Lale abla Viyana'yi tercihte belirli sebepler var tabiki, bunlarida belki bir yazi olarak yazarim. Burada okumaya cok tesvk var insanlari gercekten...Tesekkürler.

Gece evt eminimki zorluklari oluyordur, heleki cocukla ummadik anda hastaliklari planlamak gerekiyor. Bu zorluklari düsünüyorum ama buna ragmen zorluksuz birsey olmaz zaten.
Farkli alanlari deniyorum evt cünkü bunlar daha önce ilgilenmedigim alanlar ve yakindan inceleyince bana uyup uymayacagini görmüs oluyorum.
Okuyacagim bölümü belirledim ben zaten taaa eskiden beri bilgisayar üzerine ögrenim görmeyi istiyordum. Yani bilgisayar bölümünde okuyacagim ins. kismet olursa!

Sananeaki tesekkürler:) SIzi sevke getirdigimi bilmem iyi oldu belki benimle birlikte bir girisime baslayan olur:D Dualarimiz karsilikli insallah :)

Tugbacim seninde bu durumlarda oldugunu bilmiyordum, hakkimizda hayirli olani nasip olsun canim.Benimde kafam epeydir karisikti cnm, bir karar vermek cok zor gelecek söz konusu olunca.
Egitim danismanlarinin faydasi oluyorgercekten bir dene istersen,sevgiler.

Gülücüklerim cok tesekkürler, insallah amin diyorum:)

Yorumlariniza cok tesekkürler
:)

21/10/08

Sizinle meslektaşız galiba...
İnşallah tüm hedeflerinize ulaşırsınız :))

21/10/08

İnşaallah en hayırlısı neyse o olsun..

Gayretini ve azmini tebrik etmek istiyorum ben de.. Birçok insan evlenince hatta bir de çocuğu olunca hayatın, eğitimin, üretmenin bittiğine inanır ama sen de bir örneksin işte.. Bitmez ki.. Bitmemeli..

21/10/08

istekli ve kararlı bu duruşun çok takdire değer gerçektende kelebeğim,yani imreniyorum sana walla:D inş. gayretin istikametinde hayırlı ve güsel şeyler çıkar karşına,mutlu olabileceğin bi mesleği yapmanı isterim(ben kendi adıma daha farklı hayallerim vardı ama başka meslekteyim şahsen:( aman neyse boşver:) sevgiler cancığazım,,

Adsız
21/10/08

TR'de 2 yıllık bilg. programcılığı okudu. Şimdi de bittiğinde international bilg. öğretmeni olmak üzere eğitim alıyor. Orda bölümler nasıl bilmiyorum ama eğitimi bu alanda. Ayrıca çalışıyor bir yandan.

hay maşallah senin sürekli arayış içersinde oluşun, yılmaman, yorulmaman öyle güzel ve özel bir durum ki bilmiyorum ki farkında mısın:) değilsen ben ısrarla söylüyorum helal olsun sana şeker. inş bu arayışlarının sonunda en mutlu olacağın şeyi bulursun. sevgiyle...

Öyle hırslısın ki, tekrarlıyotrum, hayranlık duyuyorum bu hırsına ve azmine. Ve eminimki istedigini elde edeceksin, çünkü çok istiyorsun ve cabalıyorsun. herşeyin en iyisini hakediyorsun. Off keşke senin gibi olabilsem!

bu kadar uğraşıyorsun sonuçta iyi güzel bir şey olacak, hayırlısı olsun.

21/10/08

Canim benim bu azim ve isteklerinin sonunda emin ol Allah'in izni ile cok guzel basarilar elde edecek ve mutlu olacaksin...ayrica dualarimdasin ;)

22/10/08

Kızım sen varya süpersin süperr :DD Bunlar harika haberler!! Bende bu sene kısmetse A.Ö.F kayıt olacağım sınavsız artık en azından bunu yapayım diyorum.

22/10/08

ceydacım, allah yardımcın olsun canım benim, inş hakkında hayırlısı ne ise ona yönelirsin.

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top