9

CoCukLaRiMiZ iSTiSMaR EdiLMeSin

Cocuk istismari hakkinda yazilar yayinlanmaya baslamis Blog Hareket Günü'nde, ben de hemen kendi yazimi eklemek istedim. ( Resmi tiklayin büyük görmek icin ).
Birde konudan aklima mailime gelen bir yazi geldi. Onuda paylasmak istiyorum.

Cocuklarimizi yetistirmede daha dikkatli olmak adina ( bende dahil ), bu tip seyleri iyi okumaliyiz!

Cocugunuza zehirli yemek yedirir misiniz?
Maalesef genellikle cocuk yetistirmeyi, cocuklarin karnini doyurmak, kiyafetlerini almak, okul ihtiyaclarini karsilamak, dershane taksitlerini odemek zannediyoruz.

Maalesef bazi anne babalar cocuklarinin hangi yemegi yiyip yemeyecegi ile ilgilendikleri kadar hangi filmi izleyip izlemeyecekleriyle ilgilenmez oldular.

Yemek cocugunuzun sadece midesini kirletir.
Cok agir degilse yedikleri, ya birkac gun hasta yatar, ya da midesi yikanir.

Her gun zehirli filmlerle ruhu kirlenen cocuklarin ne hale geldigini gormek zorundayiz.
"Zehirsiz film var mi ki?" diye dusunmeyin! Evet, maalesef zehirsiz film sayisi cok az.
Bence asil sorunumuz, cocuklari zehirlerden korumayi basaramamis olmak degil.
Kendimizi bu zehirlerden koruyamiyoruz ki, cocuklari nasil koruyalim?

Kendini kurtaramayan baskasini kurtaramaz.

Takip ettigi dizinin bir sonraki bolumunu kacirmamak icin aceleyle sofrayi toplayip, kumanda elinde televizyonun basina gecen annelerin cocuklarindan sikayetci olmaya hakki var mi?
Tuttugu futbol takimin tum futbolcularini, yedekleriyle birlikte ezbere bildigi halde, oglunun bir tane arkadasini tanimayan babanin, oglundan surekli sikâyetci olmaya hakki var mi?
Vucudum bozulmasin diye cocugunu emzirmeyen annelere soyleyecek fazla bir sey bulamiyorum!
Bedeninden bir parca olan, cigerparem diye tanimladigimiz oz evladini bile doyasiya bagrina basma duygusunu kaybetmis birisine ne diyebilirsiniz ki? Bana bir tane "hayvan" gosterin "vucudum bozulmasin" diye evladini baskalarina teslim eden. Ben duymadim.
Biliyorum, bu cumle biraz agir oldu ama icimden geldigi gibi yazmasam icimde "koz" olacak.

Kendimizi doyurmadan baskalarini doyurmayacagimiz gercegini anlamak zorundayiz.

Kendisi okumayan baskasina okuma emrini verirken ne kadar etkili olur.
Kendini egitmeyen baskasini egitirken zorlanmaz mi?
Hani hep biz buyukler genclerden ve cocuklardan sikayetci oluruz ya!

Adamin biri is guc sahibi olamamis olan ogluna "Sultan Fatih senin yasindayken Istanbul'u fethetti!" deyince, hazir cevap delikanli "Fatih’in babasi senin yasindayken devlet yonetiyordu!" demis.

Anne babalar cocuklarimizi ellerimizle zehirlemeyelim!

Ne bu dunyada ne de oteki dunyada bunun hesabini veremeyiz!

9 comments

Adsız
1/11/08

sadece çok haklısın denir bu yazıya cnm yüreğine sağlık...nasıl bir dünya bırakacağız onlara düşündükçe deli oluyorum...sevgiler...yüreğine sağlık...

Adsız
1/11/08

ellerine,yüreğine sağlık canım.Yazması bile çok acı ama çok güzel dile getirmişsin.Düşündükçe yüreğim acıyor.Teknolojiyi kendimizi geliştirmek için kullanacağımıza kendimizi ve çocuklarımızı yozlaştırıp,zehirliyoruz ne yazıkki :(

1/11/08

Adamin biri is guc sahibi olamamis olan ogluna "Sultan Fatih senin yasindayken Istanbul'u fethetti!" deyince, hazir cevap delikanli "Fatih’in babasi senin yasindayken devlet yonetiyordu!" demis.
.......

: )

Ne kadar doğru tesbitlerede bulunmuşsun, biz hep suçu ve suçluları başka yerde arararız, dönüpte kendimize bakmadan.

1/11/08

malesef çocuk hoşlanılmayan bişey yapıyorsa ilk önce ebeveynlerine bakmak lazım. Çünkü herşey onlardan öğreniliyor ilk olarak. O yüzden çok dikkat etmeli anne babalar ama dikkat ederken de doğallığı kaybetmemeli bence. Mesela duygusal davranmayı, gerektiğinde bağırmayı ve insanda olması gereken diğer her hissi yaşamalı, yanlış yapıp öğrenmekten korkmamalı çocuk.

En değerli varlıklarımıza kendi davraışlarımız bile problemli olabiliyor. Ebeveynlik sadece çocuğu bakıp büyütek değil maalesef. Yazın çok güzel

2/11/08

Çok güzel bir karikatür(ümsü) grafik olmuş ve çok önemli bir konuya parmak basılmış bence, geleceğin yapıtaşları çocuklar dünyadaki en önemli varlıklar kanımca.

4/11/08

gerçekten herkesin kafasında endişeli bir duruşu olan bu meseleyi harika dillendirmişsin canım,güsel bir yazı olmuş,Allah evlatlarımızı ,ve geleceklerini korusun,,

6/11/08

çok güzel bi yazı olmuş tebrik ederim.

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top