14

Boykot MiMlenmesi

Miray'in israili BOYKOT Mim Dalgasi baslatmasi cok iyi oldu bence.
Benide mimlemis, seve seve önceki yazilarimda yazmis olsamda tekrar yaziyorum markalardan.
Bende özellikle önceden kullandigim ve suan artik elimi sürmediklerimi yazicam buraya!

Mc Donalds: Nadirde olsa gittigim bir yerdi artik kesinlikle yok, ailemden herkeside bu konuda uyaricam ayrica!

Nestle: Bu markayi eskiden beri boykot ediyordum, artik ismini duyunca nefretlik uyandiran bir marka halinde yasamimda, bundan sonra kullanmam zaten imkansiz!

Nokia: Telefonlarini bayagi kullandigimiz bir marka ailecek ama ilk firsatta telefonumu degistiricem ve baska bir marka alicam!

Danone: Ara ara hayatimda olan bir marka artik boykot listemde en basta olanlardan oldu!

Coca Cola: Ben bunu boykot edeli cok oluyor, kesinlikle eve almiyorum. Esim disarida icerdi o da artik icmeyecegini söyledi!

Maggi: Yemek soslari yahut corbalarini alirdim, bunuda sildim defterden!

Disney: Bunun karakterlerinin kitaplarindan yahut oyuncaklarindan kizima almisligim oldu ama artik ne alicam ne de izliycem Tv'de! Baska bir sürü daha güzel cizgi filmler var izlenebilecek!

Loreal: Ürünlerinden kullaniyordum bu da listemden silinenlerin en basinda!

Ariel: Epeydir boykot ettigim ürünlerden, Omo kullaniyordum ama o da listedeymis artik buradaki marketlerin kendi üretimleri oluyor onlardan bir tane alicam.

Hugo Boss: Esimin ve benim parfümlerimizi sectigimiz markayDII, bugün esime hemen baska bir marka aldik mesela.

......vs.

Bu markalari kafamizin icine sokuyorlar resmen hipnoz etmisler bizi diye düsünüyorum simdi geriye baktigimda. Reklamlari seyrettim daha dikkatli bu ürünlerle dolu! Adamlar zenginya, markalari insanlarin gözünü boyayarak ister istemez aldiriyorlar, bilincli olunca insan bunu daha iyi görebiliyor!

Danone hakkinda daha yeni mail geldi, cocuklarin zeka gelisimini yavaslatiyormus, kendileri yemiyordur eminim! Sanirim dünyanin hakimi olmak amac...

Bu markalarin ve baska yazmadigim önceden hayatima girmis markalarin hepsi ögggg, kurtlu, igrenc ötesi artik gözümde! Dualarimiz Filistin'e...
Bende listemdeki yazmak isteyen herkesi söbeledim :)

14 comments

Adsız
6/1/09

ben yazdım bile.malesef benimde gayet sık kullandığım markalar çoğu.
bu arada danonenın bu yavaşlatma etkisini bilmiyodum.senden öğrendim.iiki de öğrendim

6/1/09

omo da boykot listesinde ;)
yerli malı yurdun malı onu herkes kullanmalı :)

Adsız
6/1/09

Mimine kulak verdim ve hemen bir yazı yayınladım..

yaa hırçınlık deyince hemen ilgimi çekti.kızım 20.ayında ve hiç yapmadığı şeyleri yapıyor.sürekli ağlıyor.ne yapacağımı şaşırdım kelebek gibi...sizdede aynı şeyler oldumu??

Çok güzel düşünmüşsünüz,ben zaten ezelden beri kullanmıyorum bunları,sizi örnek alarak bundan sonra bende sadece türk markalarını tanıtıcam...

6/1/09

hafızalarda bunları taze tutmak ve bilinçili davranmaya devam adına harika bi sobe,kesinlikle devam.

Önceden Ariel kullanırdık şimdi kullanmıyoruz ama ne yazık ki kaliteli bildiğimiz bütün deterjanlar hep İsrail destekçisi yani UniLever, ProcterGamble gibi firmaların ürettiği ürünler ki bunların bir çok ürünü var.. Benim tek derim parliament ondan vazgeçemiyorum ): Coca cola ve mc donalds ise zaten yıllardır boykot uygulamaya çalıştığım markalar ki yılanın başı bu firmalardır çünkü en çok yardım payı bunlara ait! Bu arada Burger King'de dahil yardım edenler listesine.. En iyisi biz SultanAhmet köftesicinde köfte yiyelim bundan sonra hem ne var sanki o tatsız tuzsuz hamburgerlerde anlamıyorum :)) Özellikle Mekin hamburgerleri hiç lezzetli değil.

Adsız
6/1/09

O zaman en başta Türk Telekom'u ve onun altyapısını kullanmayı bırakın.

Vatanı satanlar ve onlara sırtlarını dönüp beni sırtımdan vuran soydaşlarından banane!

Çoğu kullandığımız ürün israil malı olsa da dikkat edeceğiz. en azından bundan sonraki alışverişlerimizde israile destek vermeyen şirketlerin ürünlerini tercih ederiz.

ilgin için teşekürler.
Allah razı olsun.

Biz safımızı belli ediyoruz.

Adsız
7/1/09

iyi yaparsiniz. hemen elektirikleri kapatin kullanmayin .yahudi icadidir basiniz agridigi zaman aspirin falanda kullanmayin. yahudilerden nefret edelim. hep birlikte. nasilsa arap dostlarimiz var bizim. simdiye kadar oldugu gibi hep arkamizda olurlar. kibrisi kac ülke tanidi? kac arap ülkesi var?

Bu adsizlari sevmiyorum demistim daha önce ama böyle karsi yorum yazdiklarindan midir nedir isim girmiyorlar nedense...
En son yazan adsiz!
Elektrik mecburi bir ihtiyac artik ve kullaniyoruz, ama diger boykot ürünlerinin alternatifleri mevcut yani istersek kullanmayabiliriz degil mi!
Hem Arap ülkelerine karsi giciginiz var belliki olabilir ama Arap ülkeleri arkamda olmuyor diyede yahudilerle mi bir olalim yani?! Bu mu sizin savundugunuz fikir? Kim güclü onun yanina mi?
Olaya cikarci olarak bakmayalim!

Diger adsiz ben Türk Telekom'u kullanmiyorum, cünkü Türkiye'de degilim.
Bir müslümanin cani aciyorsa banane diyemezsiniz! Derseniz ki bu inancinizin eksikligini gösterir bence. Komsusu ac iken tok yatmak bile müslümanliga yakismiyorken, orada ölenler hadi diyelim örgütten falan kötü kisilerde var ama ya o cocuklar, siviller? BUnlarin ölmesine hic mi vicdaniniz acimiyor? YOksa vicdan coktan öldümü?

7/1/09

canım günlerdir bu konuyu düşünüyorum ve huzursuzum, markaları kullanmayalım diyorum istiyorum ama o kadar komplike bir hal almış ki. Tam emin değilim ama bu markalar hepsi israile ait değil sahipleri yahudi, yahudi diye hepsini israilli algılıyoruz sonuçta herkes kendi dindaşına yardım eder. Diğer yandan mesela mc donalds türkiyede bir çok türk markasıyla işbirliği yapıyor. kullandığı etler, ayran, yağlar hepsi bizim yerli markalarımız. Bu durumda onlar da etkilenecek. Benzer şekilde diğer markaların türkiye distrübütötleri de muhakkak türk, ürünlerin çoğu burda imal ediliyor, o fabrikalarda bir sürü işçimiz çalışıyor. sadece isim hakkını almışlar, sıfırdan bir marka yaratıp isim yapmak çok zor çünkü. Kafam karışık çünkü böyle bir boykot bize geri yansıyacak, herşey içiçe geçmiş durumda çünkü. Tama emin değilim ama akşam eşim de o zaman microsoft kullanmayalım dedi. Windowsu bırakıp herkes pardus kullansın. Blogumda da yazım mcdonalds gençtürksel kampanyasıyla bir alana bir bedava menü veriyor. çevremde görüyorum öğrenciler çokça kullanıyor çünkü, herhangi bir öğle yemeğine göre daha ucuza geliyor. Ailesinden uzakta çok az parayla geçinen öğrenciler ne yapsın. Mecburen tercih ediyorlar. Ne yapacağız sonuçları nasıl olur, kullanmamak çözüm mü değil mi benim kafam çok karışık. İki gecedir uyuyamıyorum bu yüzden, herkesle aynı düşünmüyorum gibi gelecek ama işlerin bu boyutu da var.

Adsız
8/1/09

evet araplara kiziyorum galiba türklük damarim kabariyor isterdimki tüm müslüman ülkeler elele olsun . Ama farkindamisiniz onlar hic bizim, yada birakin bizi kendi aralarinda bir bütünlük sagliamiyorlar. Halbuki Rabbim onlara ne büyük nimetler vermis. bakin hiristiyanlara .onlar neden ilerlemis ,bizler neden geri kalmisik? Hemde elimizde KURAN gibi mükkemmel bir kitap varken. bu dünya icinde ahiret icinde yetmesi gerekmiyormu. Üzülüyorum kahroluyorum.Yahudiler umurumda bile deyil elektrikleri kapatin ozaman dememin sebebi Maalesef en basit ihtiyaclarimizi karsilamak icin bile onlarin icatlarina muhtac halde olmamaiz. umarim bir gün müslüman alemide uyanirda sacma sapan seylerle ugrasicagina egitime bilime fene yatirim yapar. herkes icin baris diliyorum Rabbimden

Adsız
21/10/09

Selamun aleykum.konu boykot olunca cumburlop atlayiverdim.kusura bakmayin.

konuya gelince,evet bende boykotculardanim,elimden geldigince,cikolatimdan,biskuvimden,yogurdumdan kisiyordum.bunuda cocuklarima asiliyorum.

ev hanimlarininda boykot yapmasini cani gonulden diliyorum.malum bizler alis veris yapanlar oldugumuz icin,boykotun bel kemigiyiz.is bize dusuyor.butun hanimlari ALLAH bilinclendirsin.amin

blogunuzu arastirip ayriyeten mesaj yazacam:)))

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top