22

Agzim büyüdü mü acaba :S

Dis tellerim hakkinda bayagi olmus yazmayali ee önemli bir konu yani, bir sürü arayip bloguma giren var cünkü, demekki faydasi oluyor ;)

Ben dis tellerim diye yazamadim cünkü artik ben onlari ekstra görmüyorum kendimde, yani artik herhangi bir organ gibi daha öncedende bendelermis gibi :)

Amaa zor yönleride olmuyor degil. Helede o arada bir cekilmek zorunda olunan fotograflara verilen pozlar.. Yani insanin agzinin ne kadar esnek oldugu burada sinanmis oluyor resmen, agzim büyüdü mü ki diyede düsünüyorum dis teli taktirali :D Bu fotolarla dislerdeki gelisme takip ediliyor sanirim.

Bir önemli konu ise, insanin dili. Dis telleri kullanmaya baslayali, dilimi cok kullanir oldum. Özellikle birseyler yedikten sonra agzim kipirdar durur, tel aralarindan birseyleri cikarmaya calismakla mesgüldür dilim. Dilim iyiki varsin diyorum bazen, isimi cok kolaylastiriyor dis temizligi alaninda :P Birde dilin kaslari yoktu degil mi, olsaydi benimki iyi kas yapmis olurdu sanirim :D :D

Vakit gecip gidiyor, bir bucuk sene ne cabuk oldu diyorum bu tellerle birlikteligimizde.
Bir sene daha var sanirim önümde...Insallah daha cabuk biter.
Birde aklima takilan basimin icini kemiren bir konu varki bu da dini acidan bu tellerin bir sakincasi var mi diye :S Yani tamam bu konuyu yaptirmadan düsünecektim ama benim aklima sonradan geldi iste. Hani bu braketleri yani her disin üstündeki kücük birseyler varya telin icinden gececegi, onu yapistiriyorlar birseylerle dise ve acayip dayanikli duruyor benimkiler hic kopmadi mesela. Onun altina su gecmezse diyorum aldigim abdestler kabul olmazsa diyorum ve icimi kötü duygular sariyor. Saglik acisindan mecbur oldugu sürece sakincasi yoktur sanirim ama yani hani mecburiyetinde siniri ne burda, ben bunu yaptirmasam sagliksiz olmazdim tabiki ama sürekli kanayan dis etlerim ve arkadan önlere yapilan baskilar ön dislerimin iyice ic ice girmesi artik bu durumu cekememeye basladim ve öyle basladi hikayem tellerle.

22 comments

bende lisedeyken tel kullanmıstım:)
ama galıba sımdıde takılması gerekmiş..
uff nedıyım kii, bakalım:)

bir yerde okumuştum diş telleri bayanları çok çekici yapıyormuş.
az daha sabret çok güzel bir dizi dişlere sahip olacaksın:)

cnm inşallah sabredip çok güzel sağlıklı inci gibi dişlere sahip olacaksın:)

ben eşime sordum da:) buarada eşim dingörevlisi..hiçbir sakıncası yok dedi..tellerin..mesela dolgu da yaptırıyoruz dişlerimize onun gibi düşün burda esas olan senin onu her abdest alışında çıkararama gibi bir mazeretin var..sonuçta güzellik maksatlı yapılan birşeyde dedğil dediğin gibi sağlık acısından yaptırmışsın..tabi birde bunun artılarını düşünürsek;)
bence için rahat olsun..geen problem:)

sevgiler iigeceler cnm

aaa cidden o kadar oldu mu ya?? Maşallah. Dilini çok hareket ettirmeni anlayabiliyorum, çok normal. Hi takma bunu kafana. Gülümseyen bir resmini eklesene :))

kelebekcim umarım bir an önce güzel sonuçlarını alırsın tel takmanın. Dini açıdan hiç düşünmemiştim ama ben bir sakınca olduğunu hiç duymadım ki. öyle birşey olsa kesin duyulurdu sonuçta sağlık dediğin gibi..

bizim cocuklarin da az da olsa ihtiyacı olacak diye söyluyor diş doktorumuz, renklilerinin ya da seffaflarının hatta dişin arka kısmından takılanlarının cıktıgını soyluyor , zaman gosterecek bakalım o zamana neler olur, senin de cogu bitmiş azı kalmış inci gibi dişler için değer...

ay bende telli turnayım.O kadar iyi anlıyorum ki seni aslında.Her yemekten sonra braketlerde benimde dilim dolanıyor.En büyük kabusumsa nane:)
Çok lemsin abdest olayına takılmışsın benim şimdiye kadar hiç aklıma bile gelmemişti:)Bir aksilik olmazsa bu ay içinde benimkiler çıkıyor darısı başına.
Sevgiler,

Dini açıdan bir sakıncası yok için rahat olsun canım. Burun estetik ameliyatı değil ki bu:)
Sağlığın için yaptırdığın herşey zaruriyete girer.

İnşallah kısa zamanda düzelir dişlerin..:)

2/5/09

en kısa surede duzelır ınsallah canım ama benım hayalımdekı ceyda dıs tellerıyle cok sempatık bır kadın :) bılemıyorum artık:)))

çileklizüt
2/5/09

Ayşeye katılıyorum gülümserken çektiğin bir resmini yayınla hemde şöyle en kocamanından olsun :))

Sana bi mim pasladım umarım beğenirsin :p :D

Kelebek'immm yaa okurken beni gulmekten oldurdun :)) Yok yok dilin kasi var kemigi yok :)) Seninkisi kas yapmistir merak etme :P

Kelebek'im bak ne soylemeye geldim unuttumm tellere takilinca :)) Postani aldim kelebek'im sana cok ama coooook tesekkur ederim, beni cok mutluu ettiiiiin :))

3/5/09

ama sen sağlığın için kullanıyosun kelebekciim bencem sakıncası yoktur için rahat olsun

fikraya cok guldum akilli hocaymis)))bende kucukken hep tipitip cignerdim..sevgiler..

3/5/09

canım sağlığın için kullandığın için bu ayrıntının önemi olmadığını düşünüyorum ben

Adsız
3/5/09

Geçmiş olsun arkadaşım
bencede takma kafana.Sağlık için gerekli sonunda güzel olacak İnşallah.
Sevgiler.

Merhaba;yorumlar arasında ismini görunce koşdum geldım:)böyle daha önce farketmemiş olduğm blogları kesfettıgımde cok mutlu oluyorum iadeyi ziyarete geldim iyikide gelmişim:)

Bundan sonra görüşmek üzere...ben kucukken ataçları açar agzıma sokusturmaya calısırdım tellerım var gıbı gözukmek ısterdım dedem de hep kızar söylenırdı:)

Hadi yaaa 1,5 sene olmuş mu? Hey be zaman bu ne hız :))
Fotoğraf konusunda bir oy da benden :))

aaaa ilk kez böyle bir şey duydum şeker. araştırıp öğrenirsen sonucunu ben de merak ediyorum. bu arada bir sene sonraki halini de çok merak ediyorum:)
sağlıcakla....

sonuç çok güzel olacak sen ona bak. Biraz zahmetlide olsa, sonraki yıllarda unutacaksın nasılsa. Ha unutmadan dilimiz vücudumuzdaki en güçlü kasımızdır. Yani sen dahada güçlendirmektesin:))). Çook öptüm sevgilerimle

SEVGİLİ KELEBEK GİBİ,BİLİYORUM OKUL ÇOCUK İŞİN ZOR.ALLAH YARDIMCIN OLSUN.BEN BAKARAK YADA SAYISI OLANLARI YAPABİLİYORUM SADECE.ÇOK SIKINTILIYIM YAZIP ÇİZEMİYORUM.GÜZEL SÖZLERİN İÇİN ÇOOK TEŞEKKÜRLER.BAK GENÇLER NELER YAPACAKLAR BEN SİZLERE GÜVENİYORUM.ORGUOYUNCAKLAR VE HAYAL ARKADAŞLARIM BAŞLADI YERLİ MALI SAYILAR YAPMAYA ONLAR ÇIKARACAKLAR KİTAP İNŞALLAH.SEN BUNCA İŞİNİN ARASINDA ÖRGÜYE VAKİT BULABİLİYORSAN AFERİN SANA.SEVGİLER.

Yok canım ne alakası var. Olur mu öyle şey. Sağlık bu. Hiç içine şüphe gelmesin bence.

8/5/09

bir buçuk sene ne zaman oldu be kelebeğim,hiç anlamadım ben,daha dün gibi gerçektende,,

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top