9

YeNiLeNMeK iSTeYeNLeRe


Kimi zaman kendimiz bir dünya olusturur, ayni tür giyinir, ayni seyleri yer-icer, ayni seyleri yapar, ayni yerlere gideriz...Bu ayniligin farkinda bile degilizdir belkide ve hayat öyle geciyordur.

Bu esnada kendimizi yorgun hissedebiliriz, belkide hicbir problem yoktur ortada. Tekdüze olmanin hayatimiza zarari göremeyecek kadar kapalidir. Böyle durumda kayboluruz adeta, etraftaki basit güzellikleri hic göremeyiz.

Kisinin kendini zaman zaman yenilemesi gerekir ki hayatin degisik tatlari oldugunu görsün ve ruhunu motive edip yasaminda daha güclü olsun.

Ee buraya kadar tamam pekala nasil olacak bu kendini yenileme isi? Yeni kiyafetler alinip yeni masraflar cikmayacak basimiza merak etmeyin :P Bunun icin sadece zamana ihtiyacimiz olacak. Simdi yenilenme asamalarina gecelim :

1- Önce kendimizi yenileyecegimize ve kendimiz icin iyi birseyler yapacagimiza dair kendimize söz vermekle baslayacagiz ise. Kendimize söz vermissek ve bu bizim faydamiza birsey icinse bu sözde sadik kalmaya özen göstermeliyiz.

2- Anlasmadan sonra evimize söyle bir göz atiyoruz, degistirilmesi gereken birseyler var mi? Cünkü kimi zaman evdeki birseyin yerini degistirmek bile ruhumuza tarifsiz bir huzur duygusu verebilir.

3- Ufak tefek birseyler degistirdik diyelim ki icimiz rahat ettiyse sorun yok ama etmediyse alici gözüyle birkez daha evin icini inceliyoruz. Ihtiyacimiz olmadigi halde evin icinde yer kaplayan birseyler varsa bunlari kaldirip ihtiyaci olan birilerine verebiliriz.

4- Genel temizlikten sonra sira geldi kendi dolabimizi gözden gecirmeye. Yine ihtiyacimiz olmadigina inandigimiz esyalari kaldiriyoruz. Kullanilmayan seyler hem yer kaplar, hemde evin icindeki enerjiye etki eder. Ev ne kadar sade, kullanima elverisli olursa evin icindeki olumlu enerji o denli yüksek olacaktir.

5- Eger calisiyorsak is yerindeki fazlaliklarida aynen kaldiriyoruz. Günümüzün büyük bölümünü burada geciriyorsak gözümüzün rahat edecegi sekildeve kullanim kolayligi olacak sekilde düzenleyelim. Gereksiz esyalardan kurtulunca hayat alanimiz genisleyecektir. Üstelik bunlari ihtiyaci olanlara vererek icimizdeki huzur ve enerji artacaktir.

Bu terapiyi arada bir yapmaliyiz, tabiki her seferinde birseyleri kaldirmiyoruzda yerlerini degisiyoruz belki. Zamanla etrafimiz daha sade ve kullanisli, huzur verici bir hale gelecektir.

Tabiki burda bitmedi bu yenilenme isi. Simdi sira geldi kendimize...Vücudumuzda, aliskanliklarimizda ufak tefek degisiklikler yaparak yenilenmemiz gerek.

Genelde yenilenmek isteyen insanlar önce stilleriyle sac renkleriyle ise baslarlar. Bu da basarili bir sonuc verebilir ama bazen ani, düsünülmeden yapilan seylerde sonradan huzursuzlukta verebilir. O nedenle önce baska alternatiflere bakip sac- bas isini düsünerek yapabilecegimiz bir zamana erteleyebiliriz.

Yenilenmek adina aliskanliklarimizi söyle bir gözden gecirmeliyiz.

1- Mesela her sabah kahve iciyorsak birkac gün baska birseyi deneyelim. Güzel bitkisel caylardan biri olabilir, nane cayini ictik diyelim, kaybedecek birseyimiz yok aksine nasil bir bahar tazeligi kazandiracak bize deneyin görün.

2- Yemek yeme aliskanliklarimizla oynayarak mesela cok yagli ve agir yemekler yerine hafif ve zeytinyaglilari denesek hem vücudumuza hem de ruhumuza hafiflik gelecektir.

3- Asitli ve hazir meyve sulari yerine taze meyve sularini tercih etmeliyiz. Yani kendimiz evde yaptigimiz! Bunun icin illaki meyve sikacagi olmasi bile sart degil, elmayi rendeleyip ince tülbentten gecirince bitmistir taptaze meyve suyumuz. Hem zararli maddelerden korunmus hemde daha fazla vitamin almis olacagiz.Vücudumuz ruhumuzun tek evidir. Bunun icin gereksiz ne varsa eve almamakta fayda vardir.

4- Sabahlari dus alarak güne baslamak güne hafif ve temiz baslamamizi saglar. Aksamlari ise ilik bir suya girmek uykumuzu daha huzurlu uyumamiz icin yardimci olur. Su bizi negatif etkilerden temizleyecegi icinde kendimizi yatarkende uyanincada huzurlu ve olumlu hissederiz.

5- Bu sekilde birkac gün gecirdikten sonra hala sacimizda degisiklik yapmak istiyorsak yapabiliriz ;)

6- Son olarak geldik giyime, giyimde de ufak tefek farklar yaratmak iyi gelecektir. Bayanlar icin taki ve aksesuar bu konuda yardimci olacaktir.

Sizdeki cok kücükte olsa degisiklik disaridan da farkedilir ve olumlu desteklenirse moraliniz dahada yükselir. Kimse farketmese bile unutmayalim ki biz bunlari kendimiz icin yaptik, önce kendimiz begenmeli ve huzurlu olmaliyiz ;)

Not: Kendimi yenilemem gerekli diye düsündügüm bu siralar bu yaziyi bir forumdan okudum ve sizler icin özetledim ;) Bu mübarek Ramazan ayinda birde ibadetlerimizle ve Ramazanin büyülü güzelligiyle tamda yenilenme zamani degil mi ki zaten...Hadi hep birlikte yenilenmeye :)

9 comments

24/8/09

BLOGUN ÇOK GÜZEL OLMUŞ BULUT GİBİ GÖKYÜZÜ GİBİ.EVET HEP YENİLEYİN KENDİNİZİ ESKİMESİNE DE HİÇ MÜSADE ETMEYİN.SEVGİLER

harika bir yazı olmuş çok beğendim..
kendimizi yenileyerek,
mutlu bir başlangıç yapmak dileğiyle..

Adsız
24/8/09

kabul edersen bloğumda ödülün var canım :)

24/8/09

ne güzel özetlemişler bende fazlalıkları atmanın etkisine inanıyorum tabi önce kendimize inanma ve istikrar

Süper bir yazı canım paylaşım için sağol....

Ödülün var canım, ayrıntılar blogumda.

harikaaa bir yazı

ben acaip yenilendim
radikal adımlar attım
işimi değiştirdim :))
mutluyum hafifim
kanat taktım
tüm isteyenlere de değişiklik öneririm
süper bişiii

sevgiler

canımcığım, Ramazan'ın bizden hoşnut olacağı bir ay geçirmek duası ile...
önerilerini dikkate alacağım, öpüldün...

26/8/09

Tekdüze olmanin hayatimiza zarari göremeyecek kadar kapalidir. Böyle durumda kayboluruz adeta, etraftaki basit güzellikleri hic göremeyiz.
kesinlikle böyle,ama denildiği gibi ilk önce karar vermek bu tekdüzeliği değiştirmek adına ve bişeyler yapmak sonra,,
ramazan ayında ruhu bereket yağmurlarıyla sırılsıklam olanlardan olabilmemiz duasıyla,a.e.ol canım kelebeğim:)

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top