6

China Town'da Dikkat!...

Bugün arkadaslar degisiklik yapmak isteyip Avusturya disina cikalim dediler, hemen sinirdan biraz gidince Çek Cumhuriyeti icinde Excalibur City diye bir yer var. Burasi tatillerde ve pazar günleride acik oldugundan tutulan bir yer. Ayrica alisveris icin fiyatlarda uygun. Neyse biz oraya gittik mi, hersey iyi güzel.
Arkadas bir canta daha almak istedi sonradan ve eslerimiz bizi beklerken biz onunla alip gelelim dedik.
China Town denilen yerdeyiz canta almak icin. Ayni Türkiye'deki pazarlar gibi, sadece farki Çinlilerin olmasi.
Arkadas bir cüzdanin fiyatini sordu bir yandan eline alip bakti ve fiyatinida begenmeyince birakti yerine. O an adam arkamizdan fiyat düsmeye basladi, ardindan biz karsi tarafta bakinmaya basladik, orasida onunmus geldi ve kizdi birden "bakmiycaksin, senin gibi müsteriye ihtiyacim yok" dedi arkadasa dönerek. O da "nedenmis bakmak istiyorum" dedi. Adam küfür etti :S Ben o an tabii ne yapacagimi sasirmis halde kafami baska tarafa cevirdim icimden umarim bu konusma hemen biter diyorum...Kiz birkac laf saydi adama, adam hadi yap ne yapabilirsen gibi nerdeyse üstüne gelecek...Kiza bosver gidelim dedim. Giderken adama "esimi cagirayimda görürsün"dedi.
Eslerimiz bizi bekliyordu arabanin yaninda, olanlari anlatti arkadas esine. Geri oraya dogru yola koyulduk ki ben hic istemeye istemeye...Adama sordu "benim esime nasil küfür edersin...vs." Adam o an bakti ki hesap sormaya biri geldi konusmak, özür dilemek yahut baska sey yerine arkasina döndü hizlica ve kiyafetlerin altindan kocaman cekic gibi demirden birsey cikardi :S Ben o an esimi tutup adimlarimi geri atmaya basladim bile. Birde orada baska pazar kurucularida adama destek olurcasina yanina dogru geldi, resmen Çete bunlar :S Birde düsününki oralarda bicak..vs gibi aletlerde satiliyor bolca...Adam üstümüze dogru gelirken geri geri kactik. Birileri adamin önüne gecti yine kendi cevresinden ve bizede "kaybolun gidin" dedi. Sonra ileride Avusturyali biriside "buradan gitseniz en iyisini yapmis olursunuz, bunlarla basedilmez" gibi birseyler dedi bize...
Biz oradan ciktik o sekil ki benim istedigimde buydu zaten. Bir süre kalbim küt küt atti korkudan...

Keske arkadas esini dinlemis olsaydi bu olmayacakti, bu son cantayi almasini istememisti kiz israr etti sonunda zar zor esi "hadi git al" demek zorunda kaldi. Yani birseylerde es izin vermiyorsa israr etmemek en iyisi sanirim! 10 dakika eslerimiz olmadan girdik küfür etti satici onun malini almadik diye sadece! Belkide basörtülü olmaninda etkisi vardi bu sekil davranmasinda...
Arkadasin esi adamin resmini cekti geri geri cekilirken...Bununla ilgilenecek birilerini bulurum ben gibi birseyler dedi bugün onlardan ayrilirken :S Bende tembihledim "bosver lütfen bu tip insanlari takmayacaksin, muhatap bile almaya degmez, cahiller" ...vs. gibi seyler dedim ama...
Belki biz daha oraya hic gitmeyiz sahsen ben gitmek istemem, iyiki dedim kizimla gitmemisiz onu kayinvalideme birakmistik!
Eger ki oraya gidecek olanlar olursa yazimi okurlarsa dikkat etsinler! Yani saticilar genel itibariyle cok gergin-tuhaf tipler!. Cok nadir iyi satici var orada. Insani zorluyorlar nerdeyse sorduguna pisman oluyorsun!

Benim günümden bu olay harici elimde kalan ise aldigim bir tane canta oldu.
Birde farkettimki ben bu tip kavga kargasaya dayanamiyorum, kötü oluyorum hemen, cabucak kendimi geri cekmek istiyorum...

Allah'im sen kötü insanlardan ve kötülüklerden koru!

6 comments

gecmis olsun arkadasim, gercekten cok rahatsizlik verici bir durum olmus. genelde ben de cikisip hakkimi arayanlardanim, ama boyle bir seyin ustune yurumeye devam etmek de akilsizlik olur(du). bizim Turkiye'deki pazarlarda da ayni; saticiya musteriden bir tepki gelecek olsa cetelesip musterinin ustune yuruyebiliyorlar.. daha once annem yasamisti boyle birsey - satici doguluymus, diger dogulu saticilar gruplasip annemin uzerine yurumus. neyse ki daha kotu birsey olmadan atlatmissiniz. sondaki duana da ictenlikle amin diyorum. biz esimle cin'e gitmistik gecen sene ve sukur oradaki saticilar da cok baskici olmasina ragmen (hatta yalvariyorlardi) boyle bir durum yasamadik.

Aaa geçmis olsun!! adamlarin öyle davranmasi çok sasirtici, bunlari okuyunca Türkiyemiz cennet dedim içimden! Genede verilmis sadakaniz varmis, Allah'tan basiniza kötü birsey gelmeden kurtulmussunuz. Zaten avusturya sonrasinda gelen ülkeler, yani dogu blok'mu diyorlar, hiç sevmiyorum o taraflari nedense. Valla yazdigin iyi olmus. Biraz da kocalarimizi dinlesek daha iyi olur evet! :)

uuuuu Allah korumuş sizi canım :O o şerefsizler Türkiye'ye gelsin de yapsın bunu bakalım hadi yiyor mu? Türk pazarcılarının gözünü seveyim adamlara etmediğimiz laf kalmıyor patates soğan diye bağırıyorlar diye ama bunlarla kıyaslanınca.. :))))

imanı olmayan Allah korkusu bilmeyen insan, insanlıktan çıkar bu bahsettiğin tipler de öyle bence.. eşin istemediğini yapmama konusunda çok fazla haklısın canım çünkü bunu ben de çok yaşadım, eşin istemiyorsa yapmayacaksın yoksa başına gerçekten tuhaf olaylar gelebiliyor..

3/10/11

her yerin ayısı var işte uymamak lasım bunlara beyinleri bit kadar zaten alf anlamazsın,mantıklı davranmasını bekleyemezsin..geçmiş olsun şeker..

3/10/11

Sanssizlik olmus. Heryerde her turlu insan var. Bosver

Cinlilerin hepsi ayni, ben sevmiyorum bu milleti.

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top