8

YaR SaCLaRi KaBaRIK KaBaRIK :D

Biri bana bu saclar gercek degil desin...
Parlak, dümdüz, kiriksiz, dolgun ve saglikli.
Kiskaniyorum iste :(

Benim saclarim ise donuk, dalgali, kabarik, kirikli ve saglikli gözükmüyor!
Evleninceye dek sacla ilgili hic sorunum yoktu ne alaka bilmiyorum ama öyle. Belkide stres, sorumluluk duygusu..vs. sac dökülmesini getirdi biraz.

Hamilelikte saclarim asiri derece güzellesmisti, hep böyle kalir ins. diyordum.
Bilmiyordumki dogum sonrasi avuc avuc sac döküldügünü...
Inanin abartmiyorum öyle oluyor, bilenler bilir! Bilmeyenlerde ögrensin :)
Saclarim seyreklesti bayagi, neyse nasilsa emzirmeyi birakinca saclar yeniden cikar dedim. Kizim emzirmeyi birakali 1 bucuk yol oldu nerdeyse ama sac dökülmem tam bitmedi, tamam eskisi gibi degil ama yinede normal gibi gelmiyor!


"Sana bir cilt doktoru yolu gözüküyor kizim" dedim kendime.
Haftaya persembe gününe randevu aldim, bakalim hangi vitaminim eksik yahut neler verecek bana!

.......................................................................................................................................
Benim sac üzerine bildigim birkac seyi yazayim bu konuya girmisken;

*Saclarinizi sicak suyla yikamayin, kepek olma ihtimali yükselir, fizik hocam demisti lisedeyken sonra nettede okudum zaten. Sicak yikiyorsaniz saca $ok uygulayabilirsiniz, yani sicak ve sonra soguk,bunu birkac kez yapinca cok iyi geliyormus saca ve derisine.

*Zeytinyagi, limon ve yumurta karisimli maskeden yaptigimda sacim az daha yumusak ve iyi gözüküyor ama gecici olarak(düzenli yapmadigimdandir), belki size iyi gelir deneyin.

*Sacima kur uyguladigimda, hani hazir sac kurlarindan, sonra biraz masaj yaptiktan sonra üstünü sicak havluyla kapatip 15 dk. bekliyoruz ve saclar bayagi yumusacik oluyor.
Mesela ben bunu kullaniyorum bazen.

*Saclari kuru taramayin, daha cok kiriliyormus ben bunu cok yapardim. En iyisi hani yikarken sampuanliyoruzya o esnada tararsak hem sampuan icine daha iyi isler sacin hemde yikama sonunda taranmis olarak banyodan cikmis olunur.

*Saclari asiri fönlemek ve düzlestirme aletini cok kullanmak da saca iyi gelmiyor, sacin nemini aliyormus.
*Birde yengem her sabah suda haslanmis yumurta ye demisti saclar icin eksik olan gerekli vitamini karsiliyormus.(Her sabah yiyemiyorum, bikiyorum, gözüm yumurta görmek istemiyor sonra)
......................................................................................................................................
Ben bunlari biliyorum yani sadece, uygulama az oldugundan saclarim böyle zaten hemde vitamin eksikligi olmali bende!

Sizin var mi özel sac icin iksirleriniz?

8 comments

24/7/08

arap sabunuyla yıkamak iyi geliyormuş saçlara

Adsız
24/7/08

ben de pirinci yıkarken ilk suyu dökmeyip saçlarınızı yıkarsanız gürleştirir diye okumuştum bir yerde ama denemedim henüz, ama o ilk su olmalıymış illa ki.
benim saçlarımda da cok kırık var yaa ben zaten düzgün beslenmiyorum ondandır belki..

Hergün saçları yıkamak, Sadece 1 kere şampuanlamak, saç kremini saç diplerine uygulamamak ve bolca durulamak :)

24/7/08

Evet bu sorundan dolayı benim de canım sıkılıyor.Son 2 aydır saçlarım acayip dökülmeye başladı.Önce hava değişimi falan dedim ama yok bitecek gibi durmuyor ;s Doktora gitme işini de erteliyorum hep.Özellikle yurtta birçok arkadaşım Bioxcin'in faydasını gördü,onlarda baya farkedilir bir değişim oldu ama bana faydadan çok zarar verdi.Kişiden kişiye değişiyor.

Adsız
24/7/08

valla öle saç olabiliyor şaka diil :) şimdi saçlarımla övünmek gibi olmasın dicem ama övüneyim hadi Allah yaratmış ben ne edim :)benimki küçükken civciv sarıymış ama büyüüdkçe açık kumral oldu saçlarım düz ve uzun bu resimdeki gibi parlak gözükmüyor ama bu resimdeki saç kimbilir hangi işlemlerden geçti orası da meçhul :D benim saçlarımın tek kusuru beyazlarım çoğaldı hem de bnm suçumdu bi tane beyaz varken kopardım çıkanları koparmaya dvm ettim ve çoğaldı :) saçlarımın doğal kalmasını istiyorum ama bu gidişle beyazlardan dolayı genç yaşta saçımı boyatmam gerekcek ilerde tabi :)

BU KONUDA HİÇ BİR BİLGİM YOK MALESEF:)
MORELİM BOZUKSA DÖKÜLÜYO, DEĞİLSE DÖKÜLMÜYO:)
HAYATIMDA BOYA DAHİL HİÇ Bİ KATKI MADDESİ DE KULLANMADIM:)
BÖYLECE MUTSUZ KADIN SAÇLARI İLE OYNAR TEZİNİ YALANLAMIŞ OLUYORUM:)
BU ARADA ŞAMPUAN DA AYIRT ETMEM:)
SANIRIM YARDIMCI OLAMADIM:)
SEVGİYLE KAL E Mİ...

24/7/08

benim saçımla hiçbir derdim yoktu taki sınavlar hayatıma girene kadar:)
bildiğim şey sürekli aynı şampunanı kullanılmaması gerektiği ,ayrıca şampuan genelde çok katı olduğu için saçları yıprattığını biliyorum bu yüzden alındığı zaman içine bi miktar su katılması gerektiği faydası olurmu bilmem ama ancak bu kadar benden... kelin ilacı olsa başına sürermiş:P

25/7/08

benimde saçlarım çok dökülüyoo bu yaşıma rağmen...

benim saçlarım çok gürdür ama her elime tarağı aldığımda sanki yarısı dökülüyormuş gibi bu benim için iyi bişey aslında bu kadar gür saçlı oluncaaa...

ama hiç düşünmmemiştim vitamin eksikliğinden filan olduğunuu...

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top