11

Diş tellerim özlemiyorum sizi :)


Dis telleri cikti yazdim kisa ve öyle kalmisti.
Evet suan sadece sag alt arka 3 disimde tel var. Nedenine gelince, alttaki disler iyice yaklasinca birbirine bir dislik daha yer acildi ve oraya implantat tek dis yapilacak.
Yani orasi oyulup icine vida takilacak üstünede dis gecirilecek vidanin, eyvaaah kulaga hos gelmiyor hic :D Iste bu nedenle o kisimla isleri bitmediginden daha braketleri duruyor o dislerin.

Doktor cikarmaya cagirdiginda vazgecmisti, "iki hafta daha dur" dedi. Ben ama artik gicik oldum..."Beni cikarmaya cagiriyorsunuz, sevincle geliyorum ve böyle deyince resmen moralimi altüst ediyorsunuz" diye cattim kibarca :P Doktor üc gün sonraya cikaralim deyip anlastik, illa o gün cikarmiycakya, hiiih :P Olsun 2 haftadan yirttim dedim ben yine sevindim.

Gün geldi gittim..Keramik olan braketler metallere göre cok daha zor cikiyormus meger. Onlari kirarken sanki disim kopacak cikacak yerinden zannettim, o denli güc veriyolar mecbur. Vee merak ediyorum acaba bu cikarma isleminde disinde ciktigi oldu mu hic :S

Insanin agzi bir hafifliyor, o baski kalkmis oluyor..
Ama disler eskisine göre biraz sararmis oluyor, ben cok iyi bakmadim, ihmal ettim temizligini bazen... Disin üstündeki kalan o braketin yapismasini saglayan maddeyide kaziyorlar, törpülüyorlar ..vs. Disimin kendine zarar verecekler korkusunu yasiyorum bazen bu islemlerde :S

Insan ne kadar güvensede dis doktoruna yinede bu bazi korkularindan siyrilamiyor, sonucta el ve dikkat isi bu, ve insan ummadik anda hata yapabilir istemeden...

Ilk gün begenmedim hic, dis etlerimde kanadi biraz dahada cirkin gözüktü...
Yani bu mu yaa 3 yil sonra sonuc dedim :S
Sonra bir-iki gün icinde dis etleri yerlesince yerine begendim. Yani eksiklikler var henüz ama..Bir iki amalgam dolgu var onlar keramik yapilacak.

Birde doktor ön üst köselerdeki dislerimin cok kücüklügünden dolayi yaprak keramik kaplamayi önerdi ama...Bu isler bitince en son olarak dislerimi güzel ayrintili bir temizleticem, beyazlaticam ;)
Genel olarak dislerim kücükmüs benim, doktor cok kez tekrarladi zaten tedavi boyunca, benim sucum ne öyle iste dislerim :S Sanirim cok süt icmedigimden :P Disler büyüyememis :D

Artik öyle bikmisimki, dis doktorunu birkac yil görmek istemiyorum :S
Yani her iki-üc haftada ordaydim, bazen her hafta :S

Sabri olmayan takmasin bu telleri diyorum :D
3 yil iyi sabrettim diyorum ve kendimi sabirli biri ilan ediyorum :)
Hee birde, insana ayri bir sempati katiyor dis telleri diye düsünüyorum ciktiktan sonra :P


11 comments

27/11/10

kızım da üç yıl taktı değişim inanılmaz ayrıca diş telleri dişleri temiz tutma eğitimi de kazandırıyor

27/11/10

Sağlıklı dişler,güzel gülüşler :)

Gülümsemen çok tatlıymış ceyda ablam dişlerin de çok güzel görünüyor.

27/11/10

Süper canım hadi güle güle kullan dişlerini :)))

Çocukluğumda bende tel kullandım.6 sene kullandım o telleri.Baktım Dr hala çıkarmıyor.Gittim güvendiğim bir Dr a çıkarttırdım.Çok ızdıraplı oluyor.Geçmiş olsun canım.
Sevgiler:)

Adsız
27/11/10

eh hadi gözün aydin gecmis olsun :D
sonunda kurtuldun

Beklenen gün gelecekse çekilecek çile kutsaldır :)

Gulmek insana bu kadar mi yakisir yahu : )

29/11/10

geçmiş olsun :) iyi gülümsemeler ..

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN
OĞLUM DA 2 YILDIR DİŞ TELİ TAKIYOR BU AY ÇIKMASINI UMUYORUZ
BAKALIM NE OLACAK?
SONRASINDA HARİKA DİŞLERE SAHİP OLMAK GÜZEL
AMA ÇİLESİNİ TAKAN ÇEKİYOR DEĞİL Mİ?

pembemandalina
9/12/10

:) bu kullandığın terimleri okuyunca aklıma Erdal geldi. Çünkü neredeyse her gün bu terimleri ondan duyuyorum. Tr de olsan yardımcı olurdu. Bende bu aralar diş ağrısından gidicem bakalım. İnsallah dişlerin istediğin gibi olur. Ama belli bi yaştan sonra yeniden araları açılıomuş diye duydum.

İnşallah ben de çıktığı günleri görürüm...

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top