2

2018'e Kucak Actik mi?

2018 girerken siz de kendinizi sorgulayip bir tartip ölcüp, ederiniz ne, daha neler cikabilir sizden, neler azalmis, neler fazla kalabalik etmis, neler renk katmis...bakiyor musunuz? Bence bunu yapmiyorsaniz bu yil degisiklik olsun ve sadece 1 saat sessiz bir ortamda düsünün. "Ben üretken degilim, böyle birseyi kafamda düsünürüm zaten, ne gerek var özel vakit ayirmaya, vaktim yok..bla blaa bla" demeyin. Vaktiniz siz neye ayirirsaniz ona var! Dizi izlerseniz diziye, sosyal medyalarda gezerseniz oraya, yürüyüse cikarsaniz ona...Hayatinizin önceliklerini bir baskasi mi yönetiyor? O halde hayat elinizden ucup giderken islak gözlerle bakarsiniz gecmise dogru. Bir hayal edin 60 yasina geldiniz ve gecmise baktiginizda neler yasamis olup o yasa gelmek isterdiniz?
Sonra yazin bir bir...Yazmak kendine söz vermek gibidir, düsünmek gibi kolayca ucup gitmez.


Ben de kendimce birazcik düsündüm...Öyle rahatca yaziyorum zannetmeyin, azönce bunu yazarken cocuklarimin yükselen sesler korosuna dahil olmam gerekti ve neyseki sabrederek olayi mutlu sonuca ulastirabildik :P Herzaman o sabri korumak ne mümkün...
1- Yeniyilda hedeflerimden biri cocuklarima daha da sabirli olabilmek bunu da konu acilmisken giris olarak yazayim :) Ayrica onlarla daha cok oyun oynamak da listeye girsin :)

2- Tek basima hic sinemaya gitmedim, bu yil isteklerim icinde bu da var :) Basit gelebilir ama bunu yapmayan eminim cok kisi vardir...

3- Hayatimdaki fazlaliklardan kurtulmaya calismak. Daha minimalist yasamak istiyorum! Buna 2017 yilinda basladim biraz aslinda ama öyle bir hale gelmisiz ki fazlaligimizi cikarmamiz bile uzun vadede mümkün...Hem esya anlaminda hem de hayatimdaki mesguliyetler ve insanlar anlaminda da... (Insanlar konusuna devamindaki maddelerde deginecegim)

4- Daha cok faydali seyler izlemek istiyorum. Sizler de yapabilirsiniz bunu! Hayatinizdan bir tane dizi azaltirsaniz belki 10 tane faydali kisiyi takip edebilirsiniz Youtube'dan... O dizilerin süresi ne kadar uzadi öyle 2 bucuk saat yaa, hem de reklamsiz hali bu.
Biz televizyonu tamamen sattik 2017'de, cokta iyi oldu. Fazla acmazdik ama tam kalkmasi daha bir ferahlatti :D Cocuklar daha cok oyun oynuyorlar sanki...Kizim zaten tam bir kitap kurdu cok sükür :) Sonra nasil ögrettin nasil yaptin diye soran oluyor: Bunlar sizin kendinizden yaptiginiz fedakarliklarin da sonucu olusuyor! Youtube'dan mesela son zamanlar begendigim sadece 3 ismi yaziyorum, haftada yarim saat belki ayirmis olup bir sürü bilgi ediniyorsunuz: Beyhan Budak, Baris Özcan, Hikmet Anil Öztekin... Yüzlerce gereksiz video arasinda neyseki böyleleri de var hamdolsun! Dizi izlemeyin demiyorum, benim de mutfakta is yaparken telefonumdan baktigim bir iki dizim oluyor ama gidip haftanin 5 gününü diziyle doldurmayin, az secici olun ve o vakitten tasarruf edin, eminim coook faydasini göreceksiniz ;)

5- Insanlar konusunda 30'lu yaslara gelince daha bir genis görmeye basladim. Önceden su kafadaydim: Ne olursa olsun bir faydam dokunur, olsun o ne yaparsa yapsin ben yine de...Yani bunlarin benim hayatimdan ne kadar caldigini farkettim. "Hayir" demeyi ögreniyorum! Örnegin tembel, her yil neredeyse ayni, herseyi bir off'lar halde yapan, üretmeyen ve üreteni de hazmedemeyen...tiplerden uzak duracagim insallah! 

6- Dedikodu hassas oldugum bir konu ama yine de maruz kaliyor muyum: Evet. Gerek yanimda yapilmasi gerek otomatikmen dahil olma konusunda cok ama cok daha özenli olacagim! Benimle baska birini konusacak olanlara da duyrulur buradan lütfen lütfen ölü kardesimin etini yemis gibi olmayi istemiyorum!!! Kendimizi gelistirelim, birbirimizden konusalim!

7- Esyaya cok deger veren sürekli maddi hedefleri olanlarla da mesafem olsun istiyorum. Bir olmaz iki olmaz ücüncü de beni de o girdaba sürüklesin istemiyorum... Yatirimini daha cok maneviyatina yapanlardan ögrenecegim seyler var buna eminim!

8- Baska bir hedefim ise daha önce hic gitmedigim (en az) bir yere gitmek :)

9- Dini yönden bilgimi arttirmayi da cok istiyorum...Cünkü insan ne zaman maneviyatindan uzaklasirsa o kadar lezzetsiz oluyor hersey, yasadigi dünyada cogu seye sahip olsa bile. 2017'de de dikkat ettim ama eksikler bitmedi, karinca misali yol aliyoruz... Sadece 5 vakit namazi bile acele etmeden düzgün kilmak bazen marifetmis gibi...Farzlari daha düzgün yapmaya calisacagim ve yil boyunca insallah Kur'an-i Kerim'in tamaminin mealini okumayi düsünüyorum. Rabbim yardim etsin.

10- Sporla aram maalesef deneme girisimlerim olduysa da hic daimi olmadi...Bu yönde güzel gelismeler istiyorum, eminim cok iyi gelecek! Ama gercekten beni icine cekecek birseyler olmali, zoraki yapmamaliyim...

11- Yeni birseyler denemeyi istiyorum yine herzamanki gibi :) Bu yil mesela okculuk kursuna gittim bir kez bile olsa mutlu etti beni :) Farkli fotograf cekim deneyimlerim oldu...Yeni tarifler denedim mutfakta...Yeni kisiler tanidim :) Room Escape oyununun gercegini oynadim...Yeni cicek isimleri ögrendim...Yeni kahveler tattim...

12- Sagligima bir iki yildir daha özen gösteriyorum ee malum yas artik 35i devirince...2017'de cogu sabah güne ilik balli ve limonlu su ile basladim, bunu aliskanlik haline getirdim artik hic unutmuyorum sabahlari :) Bu yil da yine saglikli beslenmeye dikkat etmeye kararliyim. Bir de saglik demisken erken kalkmak gecen yil ki hedeflerimdendi ama basarili oldugumu söyleyemem, bu yil yine yeniden bu konunun üstüne gitmeyi düsünüyorum.

Son olarak 2017'yi ugurlarken onda yasadigimiz herseye tesekkür edelim Allah'a, cünkü yasadiklarimizdan ögrendiklerimiz oldu ve biz ögrenmeye devam edecegiz, 2018'e sükürle kucak acalim :) 
Saglikli, huzurdolu, mutlu, bereketli, hayirli, bol tebessümlü, keyifli ve harika bir yil diliyorum yazimi okuyan herkese :)

2 comments

Insallah dolu dolu istedigindr daha iyi bir yil olur 2018
:)

@Sevda ÜstünelInsallah Sevda, cok tesekkür ederim okudugun ve yorumun icin :)

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top