10

Çocuk Deyip...


Merhaba blogumun daimi okuyuculari, arada ugrayanlar, ayda yilda bir yolu düsenler, hepinize merhaba :)
Sistikce sismeye devam eden hamile, oturup dinlenirken "bir yazi yazivereyim" diye düsünüp akip giden zamani kacirmadan uygulamaya gecmek istedi...

Konu annelere dair olsun...
Instagram'da severek takip ettigim güzel anneler var, imreniyor insan bazisina :) Cocuguna ayirdigi vakitlere, gecirilen kaliteli zamanlara, aradaki iletisime, duygusal baglantiya...vs. Herkes ayni derece "anne" olamaz bence ama bir gercek vardir ki anneler elinden gelenin en iyisini yapmaya calisirlar muhakkak degil mi?

Böyle cocugu en ön planda yasayan anneleri elestirenleri de okuyorum, gerci insanoglu herseyde elestirmeye birsey bulabilecek kapasitede zaten :P Mesela; O anne isini birakmis cocugu icin, aman gösteris, en iyi anne ödülünü alacak sanki, hep mi güllik gülistanlik yasiyor bu kadin, hic "offf" demiyor mu cocugundan...vs.
Benim sahsi fikrim bu tür annelerin harika birer örnek oldularidir! Cocuguna vakit ayirmak gerektiginin bilincindeler, bunun icin parayi/ideallerini elinin tersiyle bile itebiliyorsa bunun neresi kötü? Hem biz kadinlara annelikten daha güzel yakisan ne vardir? 
Ee biz bayanlar neden okuyoruz, calismayacak miyiz? 
Tabiki calisabiliriz ama bir anne icin tam zamanli calismayi mecbur olunmadigi sürece onaylamiyorum! Bir bayan esinden ayrilmistir, esini kaybetmistir ya da bunun gibi durumlar mecburiyettir bana göre, yalniz güclü durmak zorunda annelerdir onlar...Yani elimizde olmayan sebepler, bizim secimlerimiz haricinde gelisenler vardir, kader gibi...
Ben süper arabaya binecegim, en rahat evde oturacagim, en iyi tatillere gidecegim diye kendimi ise verip cocuguma verecegim zamanlari calisarak gecirip kisitliyorsam, bunu düsünmek gerekir!
Öldügümüz zaman geride birakacagimiz iyi yetistirilmis evlat gibisi var midir? Neden en büyük yatirimi ona yapmayalim ki...
Cocuk yetistirmek hele ki bu devirde eskisinden daha da zorken...
Babasindan göremedigi ilgiyi, sefkati baska erkeklerde arayan genc kizlar...Annesinden göremedigi sevgiyi kendi anne olunca cocuguna veremeyen anneler... 

Yani diyorumki birakalim o anneligi doya doya yasamaya calisan, hayatini ona odaklamis olanlari elestirmeyi...Baska pencereden bakalim; Sevgilerini hissedelim onlari gördükce, birkac damla da bize yansisin sevgileri ve gülümseyelim böyle anneler var diye :) 

Allah bana ve hepimize bu yolda kolaylik versin.


Not: Fotograftaki kitabi yeni bitirdim, kesinlikle tavsiye ederim ;)

10 comments

Cok begendim yazinizi. Tamamina katiliyorum. Acik yüreklilikle tüm bunlari dile getirdiginiz icin size tesekkür ediyorum. Günümüzde annelik bir cok kiside malesef cok arka plana itilen bir duygu artik, ne yazikki.

Umarım iyi anneler oluruz. Hayat bazıları için o kadar zor ki tek maaş yetmeyebiliyor. Kimseyi yargılamamak lazım. Nee olacağımız belli değil ki elimizdeki işi bırakalım. Ama çalışan anne için gerçekten çok zor çocuk yetiştirmek

@Hatice MunganBen de tesekkür ederim okudugunuz icin :) Günümüz anneleri baska yönde tesvik ediyor cünkü...Yasamin amaclari degisiyor, kadin cok para kazaninca sanki güclü kadin oluyor sadece...Ben icimden gecenleri yazdim, herkes ayni fikirde olmayabilir cünkü herkesin yasam yolu hedefleri farklidir.

@Pembe KreasyonInsallah, elimizden geleni yapabilmek, farkinda olmak burada en cok vurgulamak istedigim. Sadece calisan anne degil, calismayip yine cocuguyla alakasiz bir sürü anne olduguna eminim!
Tabiki tek maas zor yeten bir devirde yasiyoruz, suan size acikca birsey yazayim mesela bir hafta boyunca gecinmek icin 50 euro paramiz var cebimizde hepsi..Avrupa gibi bir yerde kredi kartsiz, yani eski sistem, aylik gelir o yettirilir ay sonuna sistemiyle yasiyoruz. Bunu yaziyorum ki calismayan her annenin aslinda durumu iyi oldugundan degil, bazisinin tercihi böyledir, öncelikleri farkli olabilir..
Yargilamak kimsenin haddi olamaz, ben buraya fikrimi yazarim hepsi bu. Cok calisan annelere yazik, bazilari is yerinde cocuguna hasretle eve gidecegi saati bekliyor, eve gidip ev isi, yemek, cocuk, es...derken bu kadin ne zaman dinlenecek, ne zaman kaliteli vakit gecirebilecek yorgunlugunu atip..Yani annelere bu kadar zor olmasin hayat istiyorum, mutlu anneler görmek istiyorum etrafta :)
Ise gitsekte gitmesekte hayatta hicbir zaman ne olacagimiz belli degildir, yarinimizi bilemeyiz..Rabbim tüm zorluk ceken, özellikle tek basina ayakta durmaya calisan annelere kolayliklar versin.

Ne güzel yazmışsın ellerine sağlık, sevgi dolu ve bilinçli anneleri ben de çok seviyorum. Hele bu anneler çocuğunu cehennemden uzaklaştıracak edep ve ahlakı da verebiliyorsa işte ayağının altına cennet serilen anneler bunlar diyorum..

@Çilekli SütTesekkür ederim :) Evet cennet elbet kolay kolay serilmez bir insanin ayaginin altina, anneligi haketmek lazim. Rabbim eksiklerimizi tamamlamamizda kolaylik versin...

çocuğum olduktan sonra iş yaşamımı çok çok çok aza indiren ben söylediklerine tamamiyle katılıyorum. herşey çocuklarımız için... allah sana da bana da hayırlı dogumlar nasip etsin :)

@tugbatugbaAmiiin Tugba, tesekkür ederim. Ben de senin gibi cocugum olduktan sonra tam zamanli okula gittim 2 sene civari ve o dönem bunun farkina vardim...Is yasamini aza indirmekle en iyisini yapmissin, yasamini kolaylastirmissin :)Ikinci cocukla zaten buna daha cok ihtiyaci olur insanin...

nuevann
28/9/14

Yaşasın ev hanımlığı yaşasın annelik yaşasın korkusuzca yaşanan sevgiler !

@nuevannGüzel bir slogan oldu bu ^^ Yasasin :)

Yorum Gönder


Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Yazacagin seyler benim icin degerli!
Sevgiyle kal, yine beklerim ♥

KelebekGibi

Back to Top