Cay hakkinda sizlere birkac öneri yazacagim;
*Cayi kuru hava almaz bir kapta muhafaza edin.(Kapali teneke kutularda, vakumlu ambalajlarda, cam kavanozlarda saklayanilirsiniz.)
*Cay kutusundan cay alirken mutlaka kuru bir kasikla alin.
*Su kaynadigi anda suyu demlige ilave edin.
*Cayin lezzetinin daha iyi olmasi icin bür süre (5-7 dakika) demlemeye birakin.
*Cay suyunu 10 saniyeden fazla kaynatmamaliyiz! Bunun icin su isiticilar iyi sanirim, kisa kaynayip kapandigindan.
*Cayi kaynatmamalidir, yani demligin üst kismini.
*Eger sütle birlikte icmek istiyorsaniz fincana önce sütü ekleyin sonrada cayi, daha iyi karismasi icin.
*Yesil cay altligi olmayan fincanla, siyah cay ise altlikli fincanlar sunulur.
*Caydanligin, cay bardaklarinin ve cay icin kullanacagimiz malzemelerin metal olmamalari ve deterjanla yikanmamali iyi olur, cünkü cayin tadini degistiriyor bu malzemeler. En sagliklisi cam ve porselen.
*Demlenmis cay ilk yarim saat icinde en iyi aromayi ve kokuyu vereceginden kisa süre icinde tüketilmelidir.
Cay hakkinda merakli iseniz ÇayHanem'e buyrun :)