Ama pismis almak bayagi pahaliya geliyor. Mesela 10 tanesi 2 euro en ucuz yerde.
Tadi damagimda kaliyor bu sekilde bende marketten pismemis aliyorum. Ailece kestane partisi yapiyoruz, kizimda cok seviyor :)
Kestaneyi sobada pisirip yemek var ama günümüz sartlarinda sehirlerde bu imkansiz, ben firinda pisiriyorum. Yagli kagit üstüne yerlestirip büyükce bir tepsiye, arada bir karistirarak bu sekilde güzel oluyor ;)Birazda su ekliyorum icine. (Sizler nasil pisiriyorsunuz? )
Kestane kesme islemi ise kolay degil pek, bunun icin bir alet aldik pratik oluyor ama yinede herzaman esime ait bu islem :)
Kestane cok yiyorum madem faydalari nelermis diye bakindim biraz ve bazilarini paylasmak istiyorum.
Kestane genc tutuyormus insani :S Potasyum eksikliginden yakinanlara birebir ilac gibi.
Tarihi kaynaklara göre insanoglunun kesfettigi ilk meyvelerden biriymis ve ayrica ilk tatlisi yapilmis olan meyve.
Kansizliga iyi geliyor ve bu sebeple de tansiyonu düzenliyor. Iyi bir enerji kaynagi, 100gr da 200 kalori ;)
Kabuklarinin suda kaynatilmasiyla elde edilen cay atesi düsürür ve sinirleri yatistirir.
Iceriginin zenginliginden dolayi kis mevsiminde özellikle fiziksel ve zihinsel yorgunluga karsi paha bicilmez bir meyve.
Kestane sekeri bayagi ünlü bende cok duydum ama hic yemedim ve yapmadim. Bu kisin denemeyi istiyorum ;)
Kestaneyi sevmeyen var mi acaba, bence yoktur olmamali, bu kadar faydali bir hazineyi firsat buldukca yiyelim :) Ayy bahsederken canim cekti :P
Afiyet olsun.